promenad

idag har blodsockret svängt lite, spec. nu på kvällskvisten. tog en promenad runt sjön (ca 4.5 km), mätte blodsockret både före och efter.
före: 11.0
efter: 2.6
som ni ser startade jag med ett ganska högt värde (eller ganska okej ändå), men det rusade alltså ner under promenaden. Kan nog bero på att jag åt kolhydratsfattigkost (auberginegratäng) och tog ändå lite mer insulin än vad som var nödvändigt. 
kom hem och hetsåt hårdbröd och drack juice. blev en rekyl och just nu ligger jag på 10.7. Inte bra, ska ta något kvällsmål och och ta insulin. :)
tell me, hur brukar ni göra under promenader, äter ni något spec. före? vad brukar ni ligga i bs?

går ej att ladda upp bild, internet är seeeegt.welcome.

Hejsan!
Jag har nu bestämt mig för att starta denna diabetesblogg för att skriva hur min vardag med diabetes ser ut. 
Ni kommer få följa mig på min väg mot ett stabilt blodsocker. Jag välkomnar både diabetiker och icke-diabetiker. :) 

Om mig
Jag heter Julia och är 19 år gammal. I juni tar jag studenten från samhällsprogrammet inriktning diplomerad gymnasieekonomi. Jag bor i mellersta sverige, älskar att vara med nära och kära, åka skidor, se världen samt lyssna på musik. Jag gillar även att röra på mig, afropowerdance, MRL och bodyattack är några favoriter.
Jag har haft diabetes typ 1 sedan september 2007, då jag en morgon bestämde mig för att gå till skolsköterskan då jag var otroligt törstig om dagarna, sprang på toaletten samt gick ner en del i vikt. Med ett blodsocker på 28 blev jag inlagd på sjukhus i ca 2 veckor.  Just nu använder jag sprutor till min novorapid och levermir (insulinet), men tankar på pump har funnits där även om jag inte har tagit steget ännu.
Så, ni är varmt välkomna att följa mig här, är det något ni undrar över - fråga på! :)

RSS 2.0