granlidsvägen, åre

Så! Då var jag framme i Åre. Eller jag kom upp vid 16-tiden redan igår, men det är nu först jag bloggar lite. 
Igår tog jag det mest lugnt, packade upp och så. Gick ut och åt lite middag med pappa, filip och en tjej från göteborg som skulle jobba som stugvärd. Fikade sedan glögg hos min moster. mmh!   Eftersom det var väldigt halt ute och vi kom upp sent, stannade pappa kvar över natten och for hem tidigt imorse istället.   
Nu har min första roomie kommit! supertrevlig tjej så det här blir nog kanon! Den tredje tjejen skall bo i en annan lägenhet fram till slutet av december så hon kommer senare.
Nu babblar jag bara på, ska nog lägga mig nu, introduktionen startar imorgon. Spännande!  Ni ska få se bilder på lägenheten nu i dagarna, så himla fint och fräscht här! :) 

Hoppas ni alla har det bra!

SISTA DAGEN HEMMA

gahhh, har nu spenderat min sista dag här i Ljusdal. i alla fall för ett par månader!  Imorgon på förmiddagen rullar flyttbilen upp till Åre, där jag ska spendera en vintersäsong i Skistarshop :) Har såklart blandade känslor, är ganska exalterad och spänd på alla nya upplevelser, människor och så. Men samtidigt känns det såklart vemodigt att lämna alla superfina vänner här, och självklart också min familj. <3  

Dagen har spenderas med att packa det sista. På förmiddagen tog jag en fika med  söta, men tokiga jonsson! hihi, kommer sakna ditt skratt (tro det eller ej), och våra knäppa stunder tillsammans. Och kommer sakna DIG! <3

På kvällen blev jag bjuden på trerätters-middag på Condis av finaste Sofia. Åh, vi åt väldigt gott! Vitlöksmarinerad Ciabatta till förrätt, Ryggbiff till varmrätt och slutligen en chokladfondant till efterrätt! MUMS!
Fick också två suuuuperfina presenter. En jättegullig tavla som definitivt får följa med till Åre. Men också en stor ram med kort på stunder vi har haft tillsammans, ändå från sexårs-åldern fram tills nu! Åhh, så fint! ;-) TACKTACKTAAACK snällaste du!  Kommer sakna dig så mycket! :) <3

Nej, nu ska jag kika lite gossip girl innan jag ska somna.    Nästa gång vi hörs blir det i ÅRE! :)

 

 

 


sista söndagen

gäääääsp. gud vad jag är trött just nu. Sov inte så många timmar i natt, var ute med fina vänner igår som en sista grej då jag, och flera andra också ska flytta för lite jobb. Vi hade det väldigt roligt måste jag säga, även om det var mycket folk och jag fick en och annan armbåge i fejjan.  Men sånt får man ta!   Fick skjuts av söta Sofia hem och innan jag somnade var nog klockan 05.. Gick upp efter 11, så det blev 6 timmars sömn, helt okej ändå. 

har mest spenderat dagen med packning, men det är så svårt! Jag menar, hur ska man packa för drygt 5 månader? hmm, jag har i alla fall tvättat en maaassa och har även fyllt en stor resväska. Får göra det sista imorgon! Då ska jag packa alla kläder, saker m.m. Ska även handla lite basmatvaror och sådant jag kan ta med mig upp. Lika bra att köpa lite här hemma, ICA i Åre är nämligen Sveriges dyraste ICA .... 

Ska även hinna med att äta middag med Sofia :)    och försöka klämma in en liten fika med jonsson. Jobbigt ibland att dygnet bara har 24 timmar..  


bild sedan första advent för två år sedan. Jag står näst längst till vänster. Åh, det var så härligt att vara i det lokala luciatåget, vi gjorde flera uppträdanden och man var rätt slut efter luciahelgen. Men det var verkligen härligt :)   


Trevlig första advent!

titanium

Hej! 
Har just nu slagit mig ner på sängen med julmust och lite fredagsgodis i form av zoo-ask och en fruxo-klubba. Mums! :) ska kika idol!
dagen har varit lite blandad, lite jobbigt såklart på förmiddagen då begravningen men det var samtidigt väldigt fint! Efteråt fick vi lunch, tror det var fläskfilé och potatisgratäng, mums!  och kaffe/thé & tårta på det! Kan icke klaga. Där satt vi länge och pratade, skrattade och hade det gott. 

kom hem, låg på sängen ett tag och vilade då jag var himlans trött. Nu har jag bara börjat lite med packningen till Åre, eller jag har börjat sortera lite det som ska tvättas och så.   

Blodsockret har dock inte varit det bästa, men såna här dagar får man väl låta det vara så. Nya tag imorgon!

Nej nu ska jag återgå till idolerna, bjuder på två låtar som jag verkligen gillar. Båda finns på breaking dawn soundtracket som är väldigt bra tycker jag!




over the rainbow

dricker just nu julmust ur glasflaska, det måste ju vara godast :) 


har haft en liten jobbig dag med blodsockret. Vid lunchtid då jag var lite illamående hade jag ett värde på typ 12.1.. Just då kändes det ändå ganska okej, då jag var säker på att jag låg över tjugo.  Tog ändå 2E insulin för jag ville ha det på en bra nivå, tog ett socker igen en stund senare, och se där! 16.7.. blahh.. Åt två kokta ägg till lunch och tog 4E (är egentligen alldeles för mycket för endast två ägg), och gick sedan ut på en promenad i 45 min.. Tog med mig dextrosol då jag trodde att jag förmodligen skulle bli låg. Men när jag kom hem hade jag ett socker på 13.... suck. Ibland har man sånna jobbiga dagar då man helt enkelt får härda ut. 


Imorgon blir inte en rolig dag, åtminstonde inte förmiddagen.. Min bästa gammelfarfar Kalle ska nämligen begravas. Usch, han gick bort lite hastigt för en månad sedan och nu är det dags för att ta ett sista farväl. Begravningar är så himla mycket känslor. Jag har (som tur?) är hitills bara varit på en begravning och man får så himla mycket känslor på en och samma gång. Jag tycker samtidigt det är ett fint sätt att ta farväl och jag trivs i kyrkan, men alla känslor som kommer med tårarna kan ibland vara lite jobbiga..  Dock brukar ju allt kännas skönt efteråt, och att sedan samlas och äta med släkten är väldigt härligt.  
Kommer sakna bästa Kalle, med det härliga skrattet, sångrösten, allt :)  Nu får du sjunga för de andra änglarna <3

Förberedelser

Ligger i soffan och läser denna handbok för att förbereda mig inför vintern! :-)
Jag är väldigt illamående just nu och har lite huvudvärk så ska kolla bs nu! Tjing!


ortopeden

idag gick jag upp väldigt tidigt, redan 6.30 (!) för att hinna med bussen till hudik, och sjukhuset, som skulle gå 7.50.
Det var vääldigt längesedan jag gick upp så tidigt (finns dock undantag såklart), men jag menar som rutin.  
under gymnasietiden började jag som tidigast 8.50 och då sov jag till typ 8 för att maxa sovtiden ;)
Nåja! Nog om det. 

Hade tid hos ortopeden kl 9.20.... 9.24 var jag klar.   Jag skulle nämligen fixa nya sulor till skorna. Visste inte att detta var något sjukvården bekostade för oss diabetiker. Jag har tidigare fixat sulor hos en privat fotspecialist och fått hostat upp lite pengar. Men nu skrev min diab. sköterska en remiss till ortopeden så jag fick komma dit.   
Han klämde & kände, tittade lite, satt upp mina fötter mot någon glasplatta och tog en slags 'röntgen'. Sen var det klart!   Sulorna skall skickas med post så jag hoppas att de passar. 

Eftersom jag hade planer på att kika i affärer (och dom öppnade inte förrän kl 10) så gick jag till diabetesmottagningen och hälsade på Camilla, bästa Camilla! Hon är en sköterska som alltså har varit med sedan jag fick diabetes och hon är så glad, varmhjärtad, peppande - ja, alla borde ha en Camilla :-)  
Fixade även nya stickor till Usbmätaren som tog slut för ett par dagar sedan. Och hon skrev ut 10st x 4 uttag på en gång! Har hört att vissa diabetiker får kämpa ordentligt för att få fler än typ 3st förpackningar.
Gick sedan en sväng på stan, hittade julklapp och mormor, en kjol och lite småplock åt mig själv. Åt en god chévremacka på Jambo Smörgåscafé, sen tog jag bussen hem igen :)
en bild sedan förra vintern då jag hoppade från garagetaket. 2 sekunder senare trodde jag att jag hade brytit fötterna.   Vi hade typ 1.50m snö på vår tomt och jag trodde det var safe att hoppa, men nej! sjönk igenom allting och landade HÅRT på den frysna marken...   Don't jump guys!! På tal om fötter alltså .. ;)

diabetesträffen

haha, den här korta filmsnutten är faktiskt lite rolig. Såg att det var någon som hade postat den i diabetesgruppen på facebook, och den är ju faktiskt lite rolig ;)

matbloggar!

Något som jag älskar att göra är att surfa runt på ''matbloggar'' och kika på de otroliga bilderna! Allt ser så otroligt gott ut. Har dock en tendens att alltid titta på dessa just innan jag ska lägga mig. Detta resulterar att jag blir jättesugen på crepes, bakverk, biscottis - ja alla dessa godsaker de fångar på bild. :)
Dessa är två av mina favoritbloggar iallafall;
http://365daysofbreakfast.blogspot.com/ - en svensk tjej som varje dag lägger ut bilder på sina FANTASTISKA frukostar. Och det är inte nå fil&flingor här inte, nejnej! checkcheck! 

http://www.kathyylchan.com/ -  tidigare apassionforfood.blogspot.com, den här tjejen är bosatt i New York tror jag, hon fikar hela tiden afternoonthé och dokumenterar allt med fantastiska bilder!
Tumblr_lv11eibsyv1r60zhwo1_500_large

Lånat böcker!

Tidigare i veckan lånade jag dessa två böcker på biblioteket. Biblioteket är ett sådant ställe jag helt glömt bort att det existerade nu när jag inte längre går i skolan. Anledningen till att jag gick in dit var att jag fick en känning då jag skulle promenera hem och jag kände att jag behövde få i mig någonting. I samma hus som biblioteket ligger ett café där jag fick lite ny energi.
Bestämde mig för att ta ett varv på bibblan och titta vad jag hittade! Bra ju :-)
En bok med en massa recept och en bok för träning i samband med diabetes. Den sistnämnda är jag verkligen spänd på att läsa, tränar ju ganska ofta och har lite problem med att balansera kost/insulinmängd.
:)


reebok easytone!

yeees! jag har väldigt länge gått och suktat efter ett par reebok easytone. De verkar vara perfekta att gå promenader i, jobba i osv. och dag fick jag köpa dom! Till halva priset dessutom, åh jag är så glad :)
Grejen är, jag är medlem på en sida som heter Campadre, har ni inte hört talas om den så bör ni lyssna nu ;)
Varje dag kommer det upp kampanjer där från diverse märken, det kan vara allt ifrån skor, kläder, skönhet, inredning, ja allt! Till kraftigt reducerade priser. Till exempel idag, fick köpa mina easytone för 549:- istället för 1100:- som de kostar i butik.
Vill ni bli medlem så kan ni trycka här om ni vill :) Jag blev medlem för ett par månader sedan och jag älskar verkligen sidan :)

världsdiabetesdagen!

Ja! Idag är det internationella världsdiabetesdagen! Jag själv ska väl inte göra så mycket för att hylla denna dag, har dock lite blå detaljer på min tröja ;) (eftersom blått är diabetesfärgen). Men här där jag bor händer inget speciellt, vet att det händer saker i bl.a. Stockholm, meeen där bor man ju inte så får helt enkelt fira här i min ensamhet, höhö.  Har läst lite om dagen på Noras blogg, att idag ska man krossa en fördom! Vet dock inte vilken fördom jag skulle kunna krossa... Den första jag tänker på ärr att flera tror att diabetiker inte kan äta socker. Felfel! Men idag är jag faktiskt inte sugen på något godis eller liknande.. (händer inte ofta kan jag säga, hehe). Men vem vet, ska träna dubbelpassa ikväll tror jag så efter de passen kanske jag är lite sugen på choklad som jag kan unna mig! Däremot, ska jag nog tända ett ljus, finns ett evenemang på Facebook om ni vill gå med, ''Tänd ett ljus för Världsdiabetesdagen''
Nej, nu ska jag fortsätta med min värdskapsutbildning inför Åre!

Myslördag


111112

Igår fick jag rycka ut med insulin till en kille som hade slut på sitt lantus. Det var faktiskt lite roligt då jag inte hade en aaaning att han hade diabetes, men så gjorde han en statusuppdatering och frågade om det var någon diabetiker som hade lantus.  Nu har ju jag inte lantus i och för sig, men skrev att jag bara hade levemir. Han hörde i alla fall sig och sa att han hade haft något liknande innan han bytte till lantus så det skulle nog fungera bra. 
Sagt och gjort så for jag ner och mötte upp honom och gav han en spruta. :) Tycker det var lite coolt att han också var diabetiker, eller självklart inte coolt, det är ju aldrig coolt att någon har diabetes. Men det var trevligt att veta att jag typ inte ensam i denna by ;-)  


idag ska jag nog snosa bebis! Det blev aldrig av för ett par dagar sen då annat kom emellan, men idag ska jag nog snosa lite på lille john. hihi :)
283326_145891402158963_117207065027397_282568_4137081_n_large
weheartit


parisian love

kikade in på min förra mentors blogg och kikade igenom lite gamla inlägg och mindes den fina gymnasietiden.
det här klippet är sååå fint :) ni måste se!



skitdag!

Usch, idag har verkligen varit en jäkla skitdag rent diabetesmässigt, har konstant legat åt det högre hållet, och har inte ätit något speciellt. Men man har väl sånna här dagar ibland antar jag..
Mina värden hitills
10.5
14.0
17.2
9.5
10.0

känner mig trött, har huvudvärk..    Ska snart hoppa in i duschen och dricka lite thé och hoppas det blir bättre, annars är det nya tag imorgon!
Förövrigt så fick jag ett mejl från skistar idag där det stod att jag hade fått en lägenhet som jag ska dela med två andra tjejer, blir nog bra! :) Letar dock vidare utifall jag hittar nåt 'bättre', där jag kan bo med Kristin och Filip. :)
W_485_1319388520_0af9_apples_large
weheartit

look into my eyes - kaskade

torsdag idag!
mina planer för dagen är jag snart ska ta på mig promenadskorna och gå för att posta ett brev med anställningsbevisen till åre. När jag kommer hem ska jag fortsätta med utbildningarna som krävs, om säkerhet i butik samt en värdskapsutbildning. Börjar brinna i knutarna nu tills jag flyttar så då måste jag få klart allt det där.
Sen, ska jag äntligen snosa bebis! hihi :) Min kusin fick bebis förra veckan och nu ska jag äntligen träffa lillkillen! Åh vad mysigt, <3
Nej, nu måste jag ringa diab. sköterskan först för att få recept på nya s-tickor till min nya bsmätare.

.upd: neheeeee! på hemsida står det bredvid nr att detär öppet mellan 8-16.30, men telefonrösten säger att de har telefontid mellan 7-10 på morgonen, blah.. alltså visst, jag förstår att de inte kan sitta vid telefon hela dagen, men blir så trött bara när man verkligen behöver prata med dem..

Favoritfrukost

Omelett och yogithé! Mmmh. Vaknade på ett bs av 5.1 förresten, tjoho! hoppas det håller sig bra hela dagen.


sockriga halstabletter

japp, jag hade rätt.. var tvungen att avbryta mitt träningspass då jag helt enkelt mådde för dåligt, halsen gjorde ont, huvudete gjorde ont, jag var yr, hade lågt bs (visade 3.2..) Så det var bara att avbryta! For hem och tittade på fotbollsgalan istället och drack en massa thé.. 
Hade sedan så sjuukt svårt att somna, hade så fruktansvärt ont i hela kroppen, skallen, halsen.. tog lite alvedon och kunde tillslut somna vid 02-tiden..  04.00 vaknar jag av lågt bs... GAHHH. Märks verkligen att jag börjar bli sjuk då sockret verkligen svänger hur som helst (när jag la mig låg det nämligen på 11,3). Så gick upp och åt en macka och drack ett glas saft och lyckades somna om. Men usch vad trött jag var i morse, hade verkligen galet svårt att ta mig upp.
Eftersom halsen fortfarande inte blivit bättre åkte jag raka vägen till Coop och roffar åt mig en påse halstabletter. Märker nu efter att jag har ätit några att de tydligen inte är sockerfria?! trodde jag alla Vicks halstabletter var? (för jag har ätit sockerfria förut) men nehepp, tydligen inte dessa..  Funderar hur mycket de höjer? Står nämligen näringstabell. Men om vi säger så här, de två första ingridienserna är glukossirap och socker.... BLAHHHH

lotta på bråkmakargatan

I helgen hade vi halloweenparty! Vi började hos Sara, sedan drog vi vidare till Stadt för lite dans och goda drinkar! Vi hade det väldigt roligt även om det var sjuukt mycket folk så det tog hur lång tid som helst innan vi var inne. 
Min utklädnad vad Lotta på Bråkmakargatan! Jag var faktiskt någonting annat till en timme innan vi åkte, då jag bytte till Lotta. Hade innan tänkt vara en slags snöprinsessa, men klänningen som jag hade gjort började krångla så fick helt enkelt byta! 
Som lotta hade jag den rödprickiga klännigen ovan, BAMSEN såklart och söta vita strumpor ;-). Lotta har ju inte lockigt hår men jag hade lockat det för att vara snöprinsessa så när jag bytte fick lockarna helt enkelt vara kvar!
Idag ska jag fixa sådana där nödvändiga saker, skicka anställningsbevis till åre, påbörja värdskapsutbildningen samt skicka några mejl.
Ikväll ska jag nog träna bodyattack & CxWorx om jag inte känner mig sämre, börjar nog bli förskyld tror jag..

Ny mätare

Detta är mätaren jag vann, är sååå nöjd. Seriöst, det är så mycket roligare att mäta sockret nu än innan när jag hade min freestyle lite :)

Var ut och festade igår, åt godis innan jag la mig, plus att jag drack lite för söta drinkar.. Tog inget insulin till godiset, vaknade på 5.8. Det märks verkligen hur mycket alkoholen sänker bs.. Vet dock inte vad jag låg på när jag gick och la mig (hittade inte mätaren) men borde ha varit något högt... jaja!
Det är väldigt viktigt att äta något innan man lägger sig i alla fall!


billig dextrosol

Dextrosol är något jag verkligen inte gillar att äta, tycker inte alls det är gott. Men det blir väl lätt så att man inte gillar dem när man har knaprat ett hundratals ;)  Så, jag försöker äta något annat om det finns, frukt osv. Men, de är väldigt bra att ha med sig under träning, promenader, skidåkning, på krogen, då det bara är att stoppa i munnen. 

Struntsamma, ville bara säga att jag har hittat billiga dextrosol. På Dollar Store, som vi har här, säljer dom 2 st för 10:- kanooon :) 

naked juice bar

är lite tjuvaktig, men snodde bilden från SOFIAs blogg! heheheh. Knäppte ingen själv, så handen och muggen på bilden är Sofias, även om ni ser mig i bakgrunden smuttandes på min. ;-) hoppas det är okej i alla fall!
Köpte mig en Blueberry slimmer i alla fall, SÅÅ himla gott! Synd att vi inte har någon juicebar i Ljusdal och vi måste åka till gävle typ 2 timmar härifrån för att köpa haha. Men som sagt, Blueberry Slimmer, tror den innehöll blåbär, banan... och nå mer gott, typ mangojuice kanske? anyways, så var det något som kallades Slim Kick också, det var tydligen något grönt thé extract som skulle hjälpa blodsockret att stabilisera sig, så tyckte det var passande. Även om frukter innehåller kolhydrater som höjer bs..  

jaja, suuuupergott var det i alla fall, tröck i mig ett par enheter insulin, så tror det gick bra ändå! :)

en dag i gävle

I morse 8.10 tog jag tåget tillsammans med Sofia, för att fara mot Gävle! Blev inte så mycket shoppat, men det var väl lika bra det. Måste spara lite pengar nu! Dock skulle jag ha börjat me julklapparna.. men jag antar att det blir sista minuten- shopping i år igen.. hehe.  
Köpte i alla fall ett par strumpor för halloweenfesten på lördag, ett par söta vantar, leggings och godaste yogithé:t från indiska.  Åkte hem med 2 tåget så var hemma vid 4, for hem en sväng och åt lite middag innan jag och Sofia drog ner på köpingen för lite spöknatta. ;) Vi kikade lite i butikerna och satt oss sedan ner för en fika. 

En himla mysig dag! <3

Imorgon ska jag fixa saker inför lördagen, bla sy.. ska också städa lite och hinna med och träna. 

Nej nu ska jag kika lite på tv:n, väntar spänt tills klockan slår 23 och jag kan slå på Discovery Channel, haha älskar programmet Extrem Överlevndad!

youre just to good to be true

godkväll, borde väl egentligen sova redan nu eftersom jag ska ta tåget imorgonbitti vid 8 till gävle för lite jakt till halloweenklädsel. men jag måste fika färdigt först! eftersom jag tränade dubbelpass i kväll, mrl & cxworx - så jäääkla jobbigt - så måste jag äta lite extra med tanke på att jag vaknat mitt i natten och varit låg i typ 5 nätter i rad, hoppas jag får sova hela natten idag! 

anyways, ska dricka upp med thé nu. puss
Tumblr_ltmpzway9h1qcelwmo1_1280_large

20111101

hej.
idag, måndag, ny start på en ännu händelselös vecka.. bahah. nejdå, hittar nog på något. I natt vaknade jag kl 03.30 att jag var skakig (ja ni diabetiker vet precis vad jag menar när jag försöker beskriva känslan när man är låg), tog ett blodsocker som visade 2.3, bara gå ner till köket å äta!
Är jag den enda förresten som kan hitta på helt sjuka saker att äta när jag är låg ? Eller inte sjuka kanske, men jag vill alltid äta sånt vi inte har hemma, alltid. Eller så får jag för mig att jag ska baka nåt typ, i natt tänkte jag helt seriöst röra ihop en chokladbollssmet bara för att kunna äta just då. Det gjorde jag dock inte.. Rostade istället två mackor och hällde på kanel och lite socker (?), smakade nog väldigt gott just då men det är aldrig något jag äter annars. Haha ja det kan bli rätt knäppt ibland när bs är lågt.


Idag gick jag ner på byn en sväng för att posta några brev. Nu sitter jag här och pratar med grannkatten Figo som bor mer i min säng än vad han gör hos sina ägare ;-) (jättebra med tanke på att jag är allergisk, men han är så snäll!


i won

en glad bild, gammal dock
tjoho, fick ett samtal för en stund sedan att jag vunnit en tävling jag väldigt snabbt deltog i, under lunchtimmen då jag skrev högskoleprovet. 
Man skulle svara på tre frågor om Hälsinglands sparbank, samt tippa resultaten i bandymatchen ljusdal - katrineholm, jag tippade 4-2, och det var precis det som stod på resultattavlan när matchen var slut. 
Så jippiee, nu är jag tusen kronor rikare!! hihihhii

this could be paradise

ska nu krypa ned i sängen & läsa lite i tidningen SOLO innan jag somnar. 
bjuder på bästa coldplays sång paradise, från nya albumet Mylo Xyloto (som ännu inte finns att streama på spotify, arghh).
Dom lirar i alla fall i Olso den 4e november, har tävlat för att vinna biljetter, då konserten är endast för inbjudna, biljetter kan inte köpas.   Ser dock inte ut som jag kommer att få gå.. hehe

RSS 2.0