november

såhär vill jag gå klädd i veckan!
Tröjan & leggingsen kommer från H&M, gummistövlarna från Hunters
november

let me introduce you to my party people

hej! 
det är lustigt att jag knappt har någon tid att blogga när jag inte har något arbete att gå till om dagarna. ;-) 
men har fullt upp med annat helt enkelt!     Letar lägenhet som en tok för vintern i Åre, går sådär.. he he. Är dock säker på att de kommer lösa sig, skistar har ännu inte gjort upp om deras personalboende så förhoppnignsvis får jag ju där, men skulle ändå vara skönare att hyra lägenheten själv så jag, filip, kristin kan bo tillsammans.   

nåja, helgen har varit väldigt trevlig! Fredagen var väldigt lugn, tränade, kikade idol och så, var tvungen att ta det easy då jag skrev högskoleprovet på lördagen.  07.25 ringde klockan och mitt blodsocker låg då på 2.5......  Det är verkligen knepigt ibland hur kroppen fungerar, jag tränade som sagt på kvällen, kom hem och åt middag (kött & kroketter) tog därför min vanliga insulindos så det innehöll mer kolhydrater än jag brukar äta. Väntar sedan på idol, äter typ en en halv chokladkaka (70% sea salt pecan) och typ Sombreros (chipsaktigt) Till det tar jag inget insulin...  Planen var att göra det, men det glömde helt enkelt bort, sånt händer. Men ändå så vaknar jag med lågt socker.. 

Jaja, fick upp sockret i alla fall och kunde åka och skriva provet. Tog ett socker mellan andra och tredje provpasset och låg då på 14.. förmodligen påverkade stressen mitt socker.  Nåja, provet slutade vid 16.20, for hem, fräschade upp mig snabbt och stack vid 18 upp till bandyplanen med sofia & rasmus där vi såg körduellen (team andreas vs team gabriel) och sedan matchen ljusdal - katrineholm.   

Vi gick snabbt tillbaka till mitt place igen där vi slöt upp med johan, anna och linnéa, förfestade lite och drog sedan ut på Stadt där Swingfly spelade! Vääldigt rolig kväll! Träffade sköna prickar och dansade och hade det skoj. :)
På söndagen vaknade jag upp med lite huvudvärk, tog ett varv runt sjön, for sedan till min fasters stuga och for sedan till min  höggravida kusin för lite afternoon tea med en underbar 'brunch' buffé ! MUMS
Det var min helg! Hoppas er helg också var trevlig?



Bilden nedan föreställer Oscar, Alicia och mig själv, från halloween förra året. Då var jag utklädd till nyckelpiga. Har ingen aning om vad jag ska vara i år (om det ens blir någon halloweenfest..)


gojibär & kokosvatten

Detta köpte jag häromdagen på min hälsokost! Gojibär med överdrag av mörkchoklad och kokosvatten. Gojibären var såååååååå goda! Rekommenderas verkligen om man är lite sötsugen. Kokosvattnet dock.... haha inga kommentarer. Eller jo, det var inte alls gott! Har hört att det ska vara nyttigt men fy fasiken alltså! Smakade inte kokos heller.. utan snarare som man bokstavligen hade tagit ett gäng växter och liksom vridit ut vätskan. Nej usch! Men gojibären ska jag köpa fler av! Dock var de ganska dyra... (33kr för 50g) men man får väl unna sig ibland ;)


jag vann, jag vann!!!

tjohoooooooo, jag vann andra pris i joakims tävling! åhh, är så glad just nu :)   
jag vann som sagt andra pris vilket bestod av Contour USB sockermätare (värde 699:-) och en bok :)
åh, är väldigt glad då jag har haft min gamla freestyle lite - forever!

det jag vann
kika gärna in på jockes blogg, gillar den verkligen!

todays outfit

todays outfit
ungefär så här ser jag ut idag! ...nästan ;)  
Har på mig en vit skjorta, leggings, scarf och skinnjacka, Inte lika snygga som dom på bilden dock!

en dag

ligger just nu på sängen och läser lite och allmänt slappar. Tänkte därför slänga iväg en liten mobilblogg.

Boken jag läser är alltså En dag - av David Nicholls. De allra flesta har nog kanske hört talas om den. Den är i allafall bra, även om jag bara läst halva ännu, tänker se filmen också som just nu går på bio. Dock brukar ju filmer inte hålla lika hög klass som böckerna.

Lyssnar också på Laleh, så allt känns verkligen avslappnat. :) bs ligger på 8, vilket ändå känns helt okej då jag fikat både bullar och ätit lite ostkrokar ;) tänk, allt går att lösa!



paradise

Hej! har varit lite frånvarande ett par dagar, men ska bli bättre! I promise you :) Ibland är det helt enkelt lite stressigt bara! Men jag har ett par inlägg på gång nu :) 

Hörs strax!
bild: weheartit

pumpmöte!

Idag var jag på besök på mitt gamla sjukhus där jag för första gången fick besöka "vuxen"avdelningen. Har bara tidigare gått på barn där, så det var kul! Något som var ännu roligare var att sköterskan som jag träffade mycket under min tid på sjukhuset när jag blev inlagd, nu jobbade där! Hon är underbar, bästa camilla! :) så skönt att hon fick förklara lite om olika pumpar.

Vi hade inget stort möte utan hon förklarade lite överlag bara vad det innebar att ha pump. Hon visade bl.a. pumpen Animas :)



Gick sedan en liten sväng på stan, hittade en mysig tröja på Gina, men den fick hänga kvar. Ett schampo och thé fick följa med mig hem. :)


ny läkare

hej! idag var jag på besök hos min nya läkare! Han var en trevlig prick och gav mig lite tips och så vad jag kunde göra för att förbättra mitt hba1c, vilket jag uppskattade då tips gör en väldigt mycket större nytta än en blick som liksom säger 'du måste vara bättre på att sköta din diabetes'. Well, vi började prata om det är med pump.. Jag har/är sugen på att testa.. vissa dagar.  Alltså, ibland känns det som att en pump skulle underlätta mycket, göra min diabetes stabilare. Men å andra sidan, jag klarar ju mig på mina pennor. Jag gillar mina pennor. Min pennor sitter inte på min mage 24/7.. Jag kanske bara är löjlig, men på ett sätt så känns det som jag skulle känna mig 'sjukare' med pumpen på magen..
Vad har ni? Sprutor eller Pennor?

I alla fall, imorgon 13.30 är jag i alla fall inbokad för pumpmöte, sen får jag se om jag eventuellt skaffar pump när jag är tillbaka från åre, dvs i maj någongång.. Time will tell.

Titta vad jag köpte på coop häromdagen! goottttt. Älskar julmust :) och äntligen så har de börjat köpa in småflaskor. Förra julen hade de BARA 1,5 liter värdelöst när man vill har litegrann.

glöhöpper!

bakar glöhopper! Mmmh! Sååå goda bröd. Recept kommer :)


colder days

gettin colder
blä, vad tråkig min garderob är just nu.. VILL SHOPPAA!! synd att det ska kosta pengar bara.. he he

som chandler skulle sagt..

ja, nu har ju hela lördagen gått, men glömde publicera ;) en av mina favoritscener med chandler! så klockren! :)

peachy cream

Vill bara visa mitt nya fina läppstift från makeup-store! Ger in så stark färg så det passa bra till vardags! Har mest läppstift i starka färger så det här känns som ett mer alldagligt. Ger en mer ''glossy'' touch dessutom så det ger en mer läppglans-feeling.
Färgen heter Peachy cream, 170:- hos makeup-store!
:)
me likeee

u gotta let me know

förlåt för lite dåligt bloggande, har försökt blogga via mobilapp men det bara krånglar. 
Och förlåt för det lilla utbrottet jag hade i förra inlägget, men som sagt, jag blir så trött. Åkte upp på sjukhuset för att hämta urinrör, hälsocentralen var stängd men jag hittade en sköterska som hjälpte mig. Dock kunde hon inte besvara min frågor om fastande mage (alltså om jag bör tänka på nåt med insulin osv), hon hänvisade mig till diab. sköterskan. Letade över hela avdelningen men hon var inte där.. blahh. 

Jaja, så ikväll kl 22 ska jag alltså börja fasta. kl 08.15 imorgon har jag tandläkartid och direkt efter det ska jag åka till sjukhuset för att ta min kölapp för att förhoppningsvis så snart som möjligt kunna få ta prover. 

Återkommer hur allt gick! :-)
Tumblr_lsrernxnib1r4w3t8o1_400_large

måste få beklaga mig lite....

alltså /&#)¤?#%/(#¤(#¤(#=%((=!!!!. Ibland blir jag så TRÖTTTTTT på sjukvården! Jag ringde ju för ett par dagar sedan till hälsocentralen för att boka tid för provtagning samt få svar på lite frågor ang. fastande. De kollade då i sina register och såg att det inte fanns inskrivet någonstans att jag var inbokad för besök. De lovade dock att kolla upp det och sedan återkomma, med brev med en bokad tid.   
Idag ringer min pappa (som jobbar i kiruna), och säger att de har ringt till han och meddelat tid (WTF!!! jag är 19 bast, varför inte ringa MIG när det är MIG det gäller??).
De säger också att jag ska komma till hälsocentralen för att hämta ett sånt där urinrör att ta med till provtagningen. Stället där jag ska hämta röret är endast öppen måndag- torsdag. Det är FREDAG idag och jag har tid på måndag.. De ringer alltså IDAG och tycker jag ska hämta ett urinrör på ett ställe som inte ens har öppet idag.... 

För det sista, jag har tid på måndag efter kl 09. Anledningen att jag har den tiden är att 'de har flest patienter på måndagar så kom någon gång efter tio och ta din kölapp''. JAHA?!?!?!??! JAG, SOM ÄR DIABETIKER, SKA ALLTSÅ FASTA SEDAN KVÄLLEN INNAN OCH SEDAN ÅKA TILL SJUKHUSET EFTER KL 09 FÖR ATT KÖA FÖR ATT TA MINA PROVER!!!!!!! Och som alla säkert känner till brukar ju inte sjukhusköer så så jättesnabbt precis.
Vad tänker dom med?  Blir så trött.....

cumpleaños feliz, linnea

jag & linnea
idag fyller min syster 16 år! Tänk vad tiden går! Jaja, har i alla fall spenderat denna dag med att baka också, tårta och browniecupcakes! Nu väntar jag bara på maten, som blir tacos, innan släkten kommer. Trööööött är jag också, la mig runt 01.30 och gick upp 07 för att sjunga för Linnea. Inte kunde jag somna om heller. 
wellwell, ska nog dra mig upp på ett bodystep-pass också vid 20. :)

prover på fastande mage?

hallåå. 
onsdag idag! äntligen dags för dubbeltträningspass! Först ett pass CxWorkx sen en av mina favvisar, MRL! SKa bli skoj :)  
Dagen har hitills bestått av en massa bullbakning!  Och är ännu inte klar, måste vänta på att mamma ska köpa lite mer smör så kan jag fortsätta!Min syster fyller år imorgon så jag förbereder lite fika. 

Har dessutom försökt få tag på hälsocentralen där jag bor. VARFÖR ska det ALLTID vara en massa krångel så fort jag behöver få tag på någon på sjukhuset?  Jag blev utskriven från barnkliniken i och med att jag tog studenten i våras. Sedan dess har jag inte haft något möte med en ny läkare ännu. Har dock träffat en ny sköterska för ca 3 veckor sedan. Tog en massa prover i armen och hela faderuttan. Nu, har jag fått en till kallelse till läkare samt att jag måste ta prover IGEN, denna gång på fastande mage? Har ni någonsin tagit på fastande mage? Jag vet inte, men det är i alla fall helt nytt för mig! 

Nåja, ringde som sagt till sjukhuset för att boka tid. Men, då svarar sköterskan att jag inte ens finns inskrivet att jag ska på besök? De har inga uppgifter alls på att jag ska träffa någon läkare.. 
SÅ, nu ska jag få ett till brev från min sköterska istället om när jag ska komma.. sucksuck.
Är så trött på sjukhus just nu! Ända sedan mitt senaste besök på barnavd. har allt varit så svårt! Sist när jag ville ha påfyllning på mätstickor fick jag ringa till typ 11 olika människor innan jag  TILLSLUT fick hämta på apoteket..
Tumblr_ls1btizvoj1qbqbiko1_500_large

högt blodsocker

äääntligen har jag förstått hur man får tillbaka den där menyraden ovanför man göra inlägg! Var riktigt arg där ett tag när jag varken kunde göra fettext eller inforga bild. Har ni heller inte förstått hur man får tillbaka den, trycka på ändra redigerare i högra hörnet.
Idag har jag inte gjort ett skit! Sov till 12, vilket behövdes då jag sovit väldigt dåligt de senaste tre, fyra nätterna. Men är just nu lika trött i alla fall..blah. Ska åka iväg på BodyCombat kl 20 i alla fall, så får hoppas jag blir piggare! Hoppas också kunna må lite bättre efteråt, mitt bs har varit skit idag. För en stund sedan när jag mätte låg det på 21,2. Suck.. Tog några enheter insulin, nu väntar jag bara på middagen så ska jag trycka in lite extra enheter!

Och idag är det kanelbullens dag! Och jag har inte ätit någon, inte braa. Måste ju fira liksom ;) Jaja, får se om jag svänger förbi Statoil eller något efter träningen och köper mig en.
Dsc_0211_168934464_large

oreo stuffed white chocolate chip

hejsan. har precis bakat lite kakor! Har själv ätit 3 st och vill nu inte se de jävlarna igen. Finns två burkar kvar så är någon fikasugen så är det bara att stiga på. :) Igår fick jag testa på att jobba lite på Stadt, det var trevligt! De var någon man kort så Sofia ringde mig och frågade om jag kunde tänka mig att plocka lite disk, och det kunde jag! Tror det gick ganska bra. Dock fick vi alla ett väldigt tråkigt besked då en kille härifrån (i samma ålder som mig) omkom i natt i en bilolycka. Så otroligt tragiskt. Tänker på alla inblandade på ett eller annat sätt. Livet kan fasen vara för kort i bland. <3

RSS 2.0