ortopeden

idag gick jag upp väldigt tidigt, redan 6.30 (!) för att hinna med bussen till hudik, och sjukhuset, som skulle gå 7.50.
Det var vääldigt längesedan jag gick upp så tidigt (finns dock undantag såklart), men jag menar som rutin.  
under gymnasietiden började jag som tidigast 8.50 och då sov jag till typ 8 för att maxa sovtiden ;)
Nåja! Nog om det. 

Hade tid hos ortopeden kl 9.20.... 9.24 var jag klar.   Jag skulle nämligen fixa nya sulor till skorna. Visste inte att detta var något sjukvården bekostade för oss diabetiker. Jag har tidigare fixat sulor hos en privat fotspecialist och fått hostat upp lite pengar. Men nu skrev min diab. sköterska en remiss till ortopeden så jag fick komma dit.   
Han klämde & kände, tittade lite, satt upp mina fötter mot någon glasplatta och tog en slags 'röntgen'. Sen var det klart!   Sulorna skall skickas med post så jag hoppas att de passar. 

Eftersom jag hade planer på att kika i affärer (och dom öppnade inte förrän kl 10) så gick jag till diabetesmottagningen och hälsade på Camilla, bästa Camilla! Hon är en sköterska som alltså har varit med sedan jag fick diabetes och hon är så glad, varmhjärtad, peppande - ja, alla borde ha en Camilla :-)  
Fixade även nya stickor till Usbmätaren som tog slut för ett par dagar sedan. Och hon skrev ut 10st x 4 uttag på en gång! Har hört att vissa diabetiker får kämpa ordentligt för att få fler än typ 3st förpackningar.
Gick sedan en sväng på stan, hittade julklapp och mormor, en kjol och lite småplock åt mig själv. Åt en god chévremacka på Jambo Smörgåscafé, sen tog jag bussen hem igen :)
en bild sedan förra vintern då jag hoppade från garagetaket. 2 sekunder senare trodde jag att jag hade brytit fötterna.   Vi hade typ 1.50m snö på vår tomt och jag trodde det var safe att hoppa, men nej! sjönk igenom allting och landade HÅRT på den frysna marken...   Don't jump guys!! På tal om fötter alltså .. ;)

Kommentarer
Postat av: Hanna

Visst är det konstigt att en del måste kämpa för att få ut stickor nog. För mig är det en paradox att man inom sjukvården mässar för att man ska ta hand om sig och ha superkontroll för att undvika komplikationer sen måste man kämpa för att få det man behöver för att följa deras rekommendationer...Jag får också ut det jag behöver. Blev lite orolig sist när mitt recept tog slut långt tidigare än ett år hade gått men när jag räknade hade jag bara fått utskrivet så jag kunde kolla 3,5 gånger/dag så det var in ga problem med nytt recept=)Vilken skön bild. Längtar faktiskt lite efter snö nu.

2011-11-24 @ 09:09:28
URL: http://egobuffa.blogg.se/
Postat av: Anna S

Låter bra med nya sulor ,eller inlägg.

De gör ju sån skillnad.För mej har det heller aldrig varit några problem att få ut de hjälpmedel jag behöver. Ofta skriver läkarna ut 5 förpackningar teststickor per uttag. Det är bra så att jag slipper gå till Apoteket så ofta.Hoppa från hustaket? :) Jobbigt att marken var så hård! :oHa en bra dag!

2011-11-24 @ 12:39:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0